Sport

Sjuhäradssport 2 nov

Följ Sjuhäradssporten när den händer på webben eller i radion.

Fotboll
Silly season
Kinna IF har gjort klart med tränare. Tommy Olausson får ensam huvudansvaret nästa säsong. Klubben hoppas också att tidigare tränaren Anders Leifstedt fortsätter som spelare.
Spelarförluster har man inga i dagsläget, mer än att det är osäkert kring Leifstedt och Jonas Knutsson. Det är tydligen också så att Norrby är på en och annan spelare i Kinna.
Å andra sidan tränar Norrbys Rares Bota med Kinna, där Johan Gärdeström gör riktig comeback nästa säsong efter utlandsresa och där man också får tillbaka Jonatan Artursson efter skada. Johan Lindblom återkommer från Örby och så hoppas Alf Mölleryd i Kinna att Johan Borrén från Elfsborg ska dra på sig Kinnadräkten nästa år.
Kinna kommer också att starta upp ett samarbete med Hyssna IF nästa säsong.
Damfotboll
Hos Dalsjöfors i division I fortsätter träanrparet Ethem Muameleci och Rene Oliva. I övrigt är det inget nytt, men man tittar på lite spelare i bland annat Holmalund och Byttorp. Dessutom är man i kontakt med Lisa Nilsson i Linköping.
Division II Byttorp
Där arbetar man på att få ihop samma ledarteam som under 2008 med Anna Stoltze i spetsen. Laget tappar Sussie Nilsson som flyttar till Göteborg samt Natalie Liljekvist som testar på proffsspel på Cypern.

Bordtennis
Mariedals Hampus Söderlund har representerat Sverige i World Kadett Challenge i Helsingborg under den gångna veckan. Han var med i det svenska lag som slutade trea i lagtävlingen och i helgens singelspel blev en fjärde plats. Hampus förlorade semifinalen mot en fransman med 4-1 i set och mot en kille från Paraguay med 3-2 i set i bronsmatchen.

Tennis
Odenspelen i Falköping avgörs i helgen. Tävlingen ingår i den svenska vintertouren och för Christian Valencia Tapia blev det respass redan i den andra omgången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista