Handelsbanken i Svenljunga Foto: Radio Sjuhärad
Svenljunga

Banken låste dörren efter bankrån

De senaste årens många bankrån gör att banker runt om i landet höjer säkerheten bland annat genom att införa låsta bankkontor dagtid. Bara dagarna efter dubbelrånet i Svenljunga för ett år sedan valde Handelsbanken där att låsa dörren till sitt kontor.

Det har nu gått ett år sen det spektakulära dubbeltrånet i Svenljunga. Där rånades Swedbank och Handelsbanken med bara några minuters mellanrum. Några dagar efter det satte man lås på dörren och kunderna får numera trycka på en ringklocka för att bli insläppta. Skyddombudet Lena Axelsson, berättar att man efter rånet va tvugan att börjar tänka annorlunda.

– Vi låste dörren dirket efter rånet, sen fortsatte vi att ha dörren låst, det blev en trygghet för både personal och kunder, säger Lena Axelsson.

Inga större besvär för kunderna, utan snarare en ökad trygghet, dels för de som ska göra sina bankärenden men famför allt för personalen säger kontorchefen Bengt larsson.

– Med tanke på det samhälle vi har med de senaste årens ökande bankrån så känns lås på dörren som en enkel åtgärd, säger Bengt Larsson.

En av bankens kunder Gustav Sturesson tycker att den låsta dörren är positivt och att det ökar tryggheten för den som ska göra sina bankärenden.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".