ABF-härvan i Sjuhärad växer

AMS som nu kontrollerat utbetalningarna av EU-medel till ABF och olika projekt har hittat utbetalningar på över en miljon kronor som nu ifrågasätts. Men ABF slår tillbaka och menar att myndigheterna betalat ut pengar alltför lättvindigt och utan kontroll.
Härvan kring ABF i Sjuhärad Sprider sig nu. Allt kretsar kring en tidigare anställd vars bolag och andra projekt han varit inblandad i resulterat i ekonomiska tveksamheter av stora mått. AMS som ansvarar för kontroillen av EU-pengarna har gått igenom flera projekt och hittat kostnader som inte kan godkännas och felaktiga verifikationer som sammanlagt uppgår till drygt en miljon kronor. Även på myndigheterna som ansvarar för EU-pengarna blir det konsekvenser. Bland annat kommer kraven att skärpas för nya projekt.Tre veckor har nu ABF på sig att kommentera AMS genomgång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".