Mer kritik mot ESF i Sjuhärad

Efter att AMS hittat mycket tveksamma EU-bidrag för miljonbelopp till olika projekt som ABF drivit i Ulricehamn och Sjuhärad, kommer nu ny kritik mot de myndigheter som ansvarar för EU-bidragen.
Det är ESF i Sjuhärad, europeiska sociala fonden som hanterar EU-pengarna och godkänner de projekt som ska få pengar ur fonden. Men man har lagt ansvaret för utbetalningarna och också granskningen på en annan myndighet, nämligen AMS. Och det är nu AMS som granskat ett stort antal projekt och hittat minst en miljon kronor som utbetalats felaktigt. Myndigheterna som ansvarat för EU-bidragen borde ta ett större ansvar att granska räkningar menar Jan Åke Sjökvist och man har ibland inte ens tittat på vem som skrivit under en räkning trots att man vet vilka personer som har rätt att göra det. Bengt Lofter, regionchef på ESF den myndighet som godkänt projekten, medger att kontrollen måste bli mycket bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".