Ulricehamnsbo får fängelse för misshandel

Borås tingsrätt dömde igår en 44-årig man från Ulricehamn till sex månaders fängelse för bland annat misshandel, olaga hot och sexuellt ofredande. Mannen slapp dock undan en dom för försök till våldtäkt trots att han slagit en kvinna blodig och dragit ner hennes byxor och trosor innan han gav upp.
I augusti i förra året var 44-åringen ute och festade med några vänner. Efter midnatt drog sig sällskapet hem till 44-årings lägenhet i Ulricehamn. En av kvinnorna som följde med mannen hem har uppgett att mannen senare under kvällen slog henne flera gånger i ansiktet så att hon blev blodig, och att han höll fast henne och drog ner hennes byxor och trosor, och försökte våldta henne. Mannen har också vid ett flertal andra tillfällen hotat och misshandlat en annan kvinna. Senast i april i år ringde 44-åringen upp en kvinna och hotade att döda henne med sin nyinköpta kniv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".