Politiker eniga om ekonomin

I Mark och Bollebygd råder nu stor enighet bland politikerna om nästa års ekonomi. Både majoriteten och oppositionen i dom båda kommunerna står bakom budgetförslagen.
Trots tuffa ekonomiska förutsättningar och en ny majoritet med sex partier, är politikerna i Mark så gott som helt överens om nästa års ekonomi. Efter turbulensen efter valet, då det centerpartistiska kommunalrådet Lars Olof Johansson skulle sparkas, så verkar samarbetsandan, den så kallade Markandan vara starkare än någonsin. Det socialdemokratiska kommunalrådet Pelle Pellby är också nöjd med budgeten, som bland annat ger lite extra till skolan och omsorgen. Även i Bollebygd råder stor enighet bland politikerna om nästa års budget. Oppositionen i Bollebygd har beslutat att inte lägga fram något eget budgetförslag. Socialdemokraterna och vänsterpartiet i Bollebygd ställer sig i stället bakom det borgliga budgetförslaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".