Brand på lantgård utanför Vårgårda

Ett boningshus och en ladugård som fungerade som ett lagerupplag brann ned till grunden vid en brand i Nårunga utanför Vårgårda i går kväll. Branden kan ha varit anlagd.
Branden började i en gaveln på ladugården och elden fick ett kraftigt förlopp. Gasoltuber exploderade och branden spred sig också till boningshuset som totalförstördes. Brandmän från Vårgårda och Alingsås fick inrikta sig på att rädda ett grannhus ett 30-tal meter därifrån och lyckades hejda spridning dit. Strax innan branden bröt ut lämnade ägaren till fastigheten och en annan man gården med bil. Polisen stoppade senare bilen i Alingsås och ägaren togs in för förhör. Orsaken till branden är ännu inte klarlagd men polisen utesluter inte att den kan vara anlagd. En incident hände under brandkårens utryckning till brandplatsen. En tankbil välte på vägen dit och rev även med sig en kraftledning. Brandbilen bärgades senare under kvällen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".