Lösning för ridklubben i Mark

En lösning är på gång för ridklubben i Mark. Kommunen köper en industrifastighet och en gård i Kinnahult och det kan bli centrum för flera aktiviteter
Det är fritidskontoret som skissat på dom nya planerna som löser flera problem. Fritidskontoret i Mark har sedan länge haft planer att på ett projekt man kallat ''Marksgården''. Man vill köpa en gård där man kan placera de djur som under sommartid betar i bland annat naturreservat. Man vill också kunna skapa aktiviteter för handikappade. Därför har man nu tittat på två gårdar i Kinnahult, Kronäng och Källäng. Lösningen i Kinnahult innebär också att man får nya lokaler för de arbetslag sk OSA-lagen som nu har lokaler i Kinnahult, men lokalerna har delvis dömts ut av arbetsmiljöinspektionen. Ett annnat problem som kan få en lösning är en ny plats för ridklubben. Man har länge letat efter nya lokaler för ridklubben i Örby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".