Ungdomar provar droger mer

Allt fler ungdomar i Sjuhäradsbygden testar olika droger. Polisen har märkt en klar attitydförändring bland ungdomarna. - Man testar för att alla andra gör det, säger Peder Englund som arbetar på narkotikaenheten hos Boråspolisen.
Sommar och sommarlov innebär att undomarna reser mer och vistas i nya miljöer, som kan leda till att man provar narkotika. Men även om narkotikaenheten i Borås inte brukar märka en så tydlig ökning av narkotika just under sommaren så förbereder man sig ändå lite extra genom att visa sig på dom platserna där ungdomarna brukar hålla till. För några år sen var det GHB som användes av många och så sent som i vintras härjade drogen A2 som värst i Borås. Men nu är det istället preparat som extacy, rohypnol och amfetamin som ökar. Och en tydlig trend är att tjejerna har blivit mer jämställda med killarna när det gäller droganvändandet. Ofta är det med hjälp av grupptryck som drogerna introduceras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".