Fem procent av niorna fick IG

Nästan fem procent av niondeklassarna i Borås gick ut ur grundskolan i dagarna med betyget icke godkänt i något av de tre kärnämnena. Men det är stora skillnader mellan de olika Boråsskolorna.
I slutet av förra veckan var det skolavslutning på högstadieskolorna runt om i Borås stad. Och till skolavslutningar hör ju också slutbetyg. Men nästan fem procent av dom niondeklassarna i Borås stad som går ut ur skolan nu lämnar grundskolan med betyget icke godkänt i något av de tre kärnämnena, alltså svenska, engelska eller matematik. Och det verkar som om matten är den som ställer till mest problem för eleverna. 2,5 procent av alla niondeklassarna klarade inte kraven för att få godkänt i det ämnet. Medan det var bara totalt fem elever av nästan 1100 i Borås som inte fick godkänt i svenska. Betygen verkar också variera väldigt mycket mellan dom olika skolorna i Borås. På Viskaforsskolan till exempel var det hela 11 procent av niondeklassarna, alltså över var tionde elev, som gick ut nian med icke-godkänt i matte. Medan samtliga elever på Sandaredsskolan fick godkänt i matte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".