Inga omedelbara åtgärder mot Attendo Care

Trots den skarpa kritiken mot det privata vårdföretaget Attendo Cares äldreomsorg i Svenljunga, tänker inte arbetsmiljöinspektion kräva några omedelbara åtgärder.
Attendo Care har inte undersökt konsekvenserna av de stora nedskärningarna, som innebär att en stor del av personalen försvinner, åtminstone inte tillräckligt. Så kan man sammanfatta de senaste turerna i äldrevårdkonflikten i Svenljunga. Personalen fruktar för sin egen hälsa och arbetsmiljö, och godkänner inte arbetsgivaren Attendo Cares konsekvensanalys. Huvudskyddsombudet anmälde saken till Arbetsmiljöinspektionen, med krav om omedelbara åtgärder som förbud eller vitesföreläggande. Men det är för sent visar det sig. Arbetsmiljöinspektionen har visserligen saker att anmärka på, men eftersom beslutet om nedskärningarna är fattat och genomfört, så blir det inget förbud. Däremot kommer myndigheten att följa upp arbetsmiljöproblemen på annat sätt, som det står i beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista