Kommunen garanterar Örby idrottsplats

Länsstyrelsen har sagt nej till Marks kommuns förslag att lösa problemen vid idrottsplatsen i Örby med en gummiduk. Och att bygga en ny idtottsplats kostar minst 15 miljoner kronor. Men Örbyborna kommer inte att bli utan idrottsplats.
- Vi skulle aldrig kunna säga att Örby inte får ha någon idrottsplats på grund av den ekonomiska situationen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Olof Johansson. Marks kommun har haft dispens för att gödsla Örby IFs plan i fyra år, men vid årsskiftet tar dispensen slut. Gödningen av fotbollsplanen kan tränga ner i vattentäkten, något kommunen ville förhindra med en nergrävd gummiduk. Men länssstyrelsen anser att det inte ger tillräckligt skydd. Kommunens alternativ för att bygga en ny idrottplats är Hallsgården, som ligger i Ängvägens förlängning, cirka två kilometer mot Kinna från den nuvarande idrottplatsen. Kommunen kommer att överklaga länsstyrelsens beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista