Upprörda Ulricehamnspoliser

Personalen vid polisen i Ulricehamn har nu fått nog av personalneddragningar och resursbrister som har lett till att man inte längre kan lösa sina uppdrag. I en skrivelse till bla länspolismästare Ann-Charlotte Norrås skriver man att ilskan jäser i Ulricehamn och kräver fler tjänster.
- Vi tycker att personalsituationen i Ulricehamn är för dålig och vill ha förstärkning helt enkelt, säger polisassistent Stefan Jalderyd. Han är en av de 19 poliser i Ulricehamn som nu har fått nog. För att klara av verksamheten i framtiden så menar personalen att det behövs sju nya tjänster. En annan intressant punkt i skivelsen är den inre kritik som riktas mot polisen i Borås. Man tycker att Borås går före i mångt och mycket när ledningen får bestämma och att Ulricehamn kommer i skymundan. Bland annat vid ett tidigare tillfälle då gatulangningsgruppen fick personal tillsatt men inte polisen i Ulricehamn. Nu kräver man besked om den fortsatta verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista