Foto: Scanpix.
Sjuhärad

Tidningskaos när halkan slog till

Halkan på vägarna i Sjuhärad skapade kaos under natten för tidningsbuden.

Ett bud fick föras till sjukhus, och 12 tidningbilar körde av vägen.

När halkan slog till på allvar i Sjuhärad natten till fredagen blev det kaos för tidningsbuden.

Ett tidningsbud fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha halkat omkull inne i centrala Borås, och 12 tidningbilar körde av vägen under natten.

Mats Gullberg, regionschef för Väst-svensk tidningsdistrubition i Borås och Alingsås har aldrig varit med om något liknande under de 20 år han arbetat:

– Det har varit en hel del halkolyckor bland tidningsbuden som haft gång- och cykeldistrikt, bland annat en då som vi har fått köra iväg med ambulans för han slog sig ganska illa, säger Mats Gullberg.

På grund av halkolyckorna hamnade man efter med tidningsutdelningen, och omkring 4500 hushåll i Sjuhärad blev utan tidning imorse. 

Tidningsdistributörerna har nu kallat in extrapersonal för att komma ikapp med utdelningen av Borås tidning och Göteborgs-Posten. 

Om den kommande natten blir lika halkig kommer inte tidningsbuden inte att ta några risker, och tidningarna kommer då inte att delas ut i det området förrän senare på dagen. Framförallt har man haft problem med grusvägar som inte sandats tillräckligt.

– Det är ett nattarbete... och skulle det hända något och de blir liggande medvetslösa har vi ingen chans att hitta dem, säger Mats Gullberg på Väst-svensk tidningsdistrubition.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".