Foto: Scanpix.
Borås

Mobaeck dömd till fängelse

Uppdaterad 16:32
Fotbollspelaren Daniel Mobaeck döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

– Inga kommentarer, säger Daniel Mobaeck till SR Sjuhärad direkt efter domen.

Idag hölls rattfyllerirättegången mot mot Elfsborgspelaren Daniel Mobaeck, och domen kom redan efter en kort stunds överläggning.

– Så här ser praxis ut. Vad man har för arbete tar inte lagstiftningen hänsyn till, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Mobaeck erkände att han satte sig i sin bil efter en utekväll i i mitten av augusti. Han hade då drygt 1.6 promille alkohol i blodet. Idag ville inte Daniel Mobaeck kommentera domen.

Mobaeck erkände rattfylleri, men inte grovt och hans advokat yrkade därför på samhällstjänst.

Även om Mobaeck bara körde en kort sträcka på parkeringen ansåg åklagaren att han var en fara för allmänheten, och yrkade därför på att spelaren skulle dömas till en månads fängelse för grovt rattfylleri - något det alltså också blev.

Dock kan det bli så att Mobaeck slipper fängelse, och istället får avtjäna sitt straff med fotboja. Det blir nu en fråga för kriminalvården.

Daniel Mobaeks försvarsadvokat Martin Klette tror inte att fängelsedomen kommer att få några konsekvenser för Daniel Mobaecks fotbollskarriär.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".