Borås

Begick självmord efter våldtäkt

En kvinna i 40-års åldern från Borås tog sitt liv efter att hon våldtagits i maj förra året.
Det är den tragiska bakgrunden till ett åtal som lämnades in idag måndag.

Kvinnan led av ett handikapp och hade färdtjänst. Den 36-årige mannen som nu åtalas misstänkt för våldtäkt var en av taxichaufförerna som körde henne och de blev med tiden bekanta.

En dag i maj förra året ringde han så upp henne och frågade om han fick komma över till hennes lägenhet. Därefter går historierna isär.

Mannen hävdar att de hade sex men att det var frivilligt, kvinnan däremot sa i förhöret att han tryckt ner henne i en soffa, slitit av henne kläderna och slagit henne i ansiket så att flera tänder lossnat. Där skulle också den fullbordade våldtäkten ha ägt rum.

Ett par veckor senare tog kvinnan sitt eget liv - något de anhöriga tror berodde det psykiska trauma hon fått av våldtäkten.

Dock hann polisen förhöra henne innan hon dog, och det är det som åklagaren nu har att gå på när den 36-årige mannen åtalas för våldtäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista