1 av 2
Anders Dahlén Foto: SR Sjuhärad
2 av 2
Ulricehamn

10 miljoner saknas till skolan

Det var ledsna miner och stängda dörrar i dag när Ulricehamns skolpolitiker, tjänstemän och rektorer träffades för att diskutera det tuffa läget - 10 miljoner kronor saknas till skolan det här året.

Anders Dahlén är ordförande i utbildningsnämnden och han säger att det känns jobbigt och han är orolig för framtiden och skolan i Ulricehamn.

– Jag ser stora svårigheter för att vi ska kunna ta hand om våra skolungdomar, Ulricehamns framtid, säger Anders Dahlén.

Skolan i Ulricehamn har dragits med besparingar de senaste åren. I våras beslutades att lägga ned skolorna i Brunn och Trädet, och inför 2009 har personalstyrkan minskats med ett 20-tal lärare. Men det räcker ändå inte. Kostnaderna har ökat med så mycket, och på alla fronter att tio miljoner kronor måste fram, bara för att klara det här året.

Utbildningschef Göran Nyman säger att man inte har några konkreta lösningar på problemet, det enda är att man har naggat ytterligare på skolans buffert.

– Den har vi behövt att minska, det vill säga vi får en ganska sårbar verksamhet i och emd att vi minskar den ganska kraftigt, säger Göran Nyman.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".