1 av 2
Per-Åke Persson, chef arbetsförmedlingen Svenljunga Foto: Sofia Boo
2 av 2
Svenljunga

Extraöppet för Elmo-anställda

Efter att ett femtiotal personer på Elmo Leather har nu fått besked om att de får lämna sina jobb hade arbetsförmedlingen på tisdagen extraöppet.

Ett femtiotal personer på Elmo Leather får lämna sina jobb efter att 246 personer först varslades efter företagets konkurs i december.

På tidagen hade arbetsförmedlingen i Svenljunga extraöppet för personal från Elmo-Leather som efter konkursen måste anmäla sig hos arbetsförmedlingen för att få del av den statliga lönegarantin berättar Per-Åke Persson, chef för arbetsförmedlingen i Svenljunga.

– Det är för att styra bort de här kunderna som vi vet ska komma hit så har vi kommit överense med företaget att ha öppet idag, speciellt för dem, säger Per-Åke Persson.

203 personer från Elmo leather är idag inskrivna hos arbetsförmedlingen i Svenljunga och runt 150 skrev in sig när man hade extraöppet förra veckan.

På tisdagen var det färre som kom, men en av de som gjorde det var Peter Dennis som är en av dem som har fått löfte om återanställning.

– Jag måste hämta ett intyg från arbetsförmedlingen för min lånegaranti, jag ska bli återanställd så småningom men innan dess måste jag få betalt från någonstans och det kommer från min lånegaranti. Jag är inte rädd att jag itne ska få mitt jobb tillbaka men när vet jag inte riktigt, säger Peter Dennis.

Men trots att Peter Dennis inte tllhör de runt 50 som nu slutligen fått lämna företaget och fått löfte om att få kvar så känner han sig ändå besviken över hur det gick till när han efter 19 år på företaget fick sitt varsel.

– Jag känner mig mindre värd, det är ingen som tagit mig åt sidan och sagt att jag jobbat bra men det är inget vi kan göra åt det. Jag har jobbat där i många hår men det känns som att det inte betyder så mycket, säger Peter Dennis.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".