Mark

Två nya utvecklare i kommunen

Marks kommun avskaffar nu både turistchefen och tjänsten som landsbygdsutvecklare. I stället ska två nya tjänster som kommunutvecklare skapas.

Förslaget som kommunledningen nu läger fram innebär att turistchefen slutar som turistchef. Det är Gunilla Malmén som haft tjänsten en lång rad av år. Kultur- och fritidsnämnden har varit hennes arbetsgivare. Nu inrättas istället två tjänster som kommunutvecklare och läggs istället under kommunstyrelsen. Gunilla Malmén har fått löfte att få välja en av tjänsterna. Men hon har synpunkter på hur tjänsterna är utformade och ska därför träffa kommunchefen på onsdagsförmiddagen för att diskutera tjänsten. Tills dess vill hon inte säga något.

Tjänsten som landsbygdsutvecklare inrättades som en projektanställning. Egentligen skulle den avslutats vid halvårsskiftet förra året men efter en kampanj från en lång rad markbor så förlängdes den först till årsskiftet sedan till och med mars i år. Men sedan får det vara slut har kommuneldningen nu sagt - trots protesterna.

Hela kommunen ska utvecklas och då är det två tjänster som kommunutvecklare som behövs. Både landsbygden och tärtorten ska utvecklas i ett sammanhang och kommunen ska marknadsföras både utomlands och inom landet. En av kommunutveckklarna ska ha särskilt ansvar för internationellt arbete den andre ska arbeta med turism och afärsutveckling. Vill den person person som nu är landsbygdsutecklare, och fler kampanjat för att ha kvar, så får hon söka den ena tjänsten som kommunutvecklare menar kommunledningen.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".