Kriminalvården

Dömd för brott men får jobba kvar

För ett år sedan dömdes en anställd kvinna inom kriminalvården i Borås till dagsböter för att ha sålt alkohol till privatpersoner - men kvinnan arbetar fortfarande kvar.

En anställd kvinna inom kriminalvården i Borås dömdes till dagsböter för att ha sålt alkohol till privatpersoner. Samtidigt dömdes kvinnans make till fängelse i sex månader för att ha smugglat in över 3 000 liter öl, 440 liter vin och 200 sprit från Tyskland och sålt det vidare i Sverige.

Även om kvinnan inte dömdes för smuggling har hon medgett att hon nog insåg vad maken höll på med. Under flera år har hon också precis som maken satt in stora kontantbelopp på sitt ICA-kort - pengar som rätten anser kommer från spritförsäljningen.

Men trots domen jobbar kvinnan kvar inom kriminalvården. Chefen där, Monica Andersson-Skall, säger att hon inte vill uttala sig i enskilda ärenden utan hänvisar till kriminalvårdens chefsjurist Elisabeth Lager.

- Det fanns inte saklig grund för att säga upp den här personen, säger hon.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".