Borås

Dömd kvinna får arbeta kvar

För ett år sedan dömdes en anställd kvinna inom kriminalvården i Borås till dagsböter för att ha sålt alkohol till privatpersoner - trots det fick hon behålla jobbet. Vi har talat med som muckade från fängelset i helgen och han har inget att invända mot det.

Dömd för brott, men kvar på jobbet, vi frågar oss nu hur man ser det från andra sidan lås och murar.

Vi har träffat en av de som har mångårig erfarenhet av insidan av flera av landets anstalter. Han vill vara anonym, men tror själv att han sammanlagt suttit mellan sex och åtta år bakom lås och bom, dömd för framför allt stölder och narkotikabrott. I söndags muckade han efter ett halvårslångt fängelsestraff, hans sista säger han själv.

– Det är ju bra för henne, för då vet hon ju det, det är lätt att hamna där vi hamnar och ser på det på ett annat sätt sen. Inte så fördömande, hon har ju gjort fel och hon ska ju få sitt straff men om hon säljer sprit, det stör inte mej, säger mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".