1 av 2
2 av 2
SR

Allt fler lyssnar på SR Sjuhärad

Lyssnandet på Radio Sjuhärad ökar. Sifos senaste lyssningsmätning visar att stationen ökar andelen lyssnare med över två procentenheter.

Sveriges Radio Sjuhärad får allt fler lyssnare. Det visar Sifos senaste lyssnarundersökning som presenterades idag fredag.

När mätningarna senast presenterades i november förra året visade de att 28,5 procent av alla Sjuhäradsbor mellan 16 och 79 år hade lyssnat någon gång under dygnet. Den siffran har nu ökat till 30,6 procent.

– Det är jätteroligt att fler väljer att lyssna, särskilt eftersom den allmänna trenden de senaste åren har varit att radiolyssnandet minskar, säger SR Sjuhärads kanalchef Lovisa Vasell.

SR Sjuhärad flyttade även fram positionerna när det gäller den ”lokala” lyssningen - det vill säga lyssning måndag till fredag 06.00 till 18.00.
Vid den förra mätningen var antalet lyssnare 24,6 procent och den siffran har nu ökat till 27,4 procent.

Tittar man 10 år bakåt i tiden låg lyssnandet på strax under 40 procent. Att det minskat såpass mycket föklarar Lovisa Vasell med ändrade medievanor.

– Internetrevolutionen är den enskilt största förklaringen. Utbudet där har för alltid förändrat förutsättningen för både radio, tidningar och TV. Men radions fördelar är så många att den alltid kommer att finnas kvar, om än förpackad i nya tekniska lösningar.

Totalt lyssnar nästan hälften av svenskarna på någon av Sveriges Radios kanaler och det är en ökning, medan de kommersiella kanalerna tappar lyssnare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".