Foto: Mina Benaissa
Borås

Chockad efter bussbranden

Den australiensiska juniorlandslagstruppen i volleyboll förlorade nästan all utrustning i gårdagens stora bussbrand på riksväg 40 utanför Borås.

På tisdagen letade lagkaptenen efter nya skor i en sportaffär, men chocken efter olyckan är fortfarande kvar berättar han.

Bussen började plötsligt brinna när spelarna var påväg från Landvetter till Falköping. Men samtliga spelare och ledare klarade sig oskadda.

En viss del av chocken finns fortafarande berättar Aidan Zingel där han står med nya gympaskor och vita sockar i famnen, mitt inne i sportbutiken.

Under morgonen har laget har pratat om bussincidenten, om vilken tur de hade och om vad som hade kunnat gå fel, säger Zingel.

Hela laget är på plats i affären där det provas utrustning eftersom det mesta av deras packning brann upp i bussen. Det enda lagkaptenen har är de kläder han står i, en träningsoverall.

Truppen är på en Sverigeturné med Falköping som boendesäte. Volleybollgymnasiet där har under flera år haft ett utbyte med det australiensiska juniorlandslagstruppen, och ikväll väntar en träningsmatch mot de svenska juniorerna.

Lite o-organiserat tror han att det blir men han tror det löser sig för hans lag har inte förlorat mot svenskarna på länge.

Läs mer här:

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".