herrljunga

Många får slåss om få jobb

Sju lediga jobb i Herrljunga - det är allt som finns idag.
Det gör det svårt att få nya jobb för de 85 anställda på företaget Tour & Andersson som i måndags varslades om uppsägning.

I måndags varslade Herrljunga kommuns största företag Tour & Andersson, som tillverkar ventiler, 85 av sina anställda. Även om företaget i dagsläget går bra väljer man att varsla eftersom efterfrågan peka nedåt.

Men att hitta något nytt för de som varslats blir inte helt enkelt. I dag finns 173 lediga jobb i Sjuhärad och Vårgårda. Inte så mycket med tanke på att det varslades så många som 150 personer bara den här veckan.

För TA:s anställda som hoppas på att fortsätta jobba i kommunen finns ännu färre jobb att välja på - i dag finns bara sju lediga jobb i Herrljunga. Och de jobb som utannonseras är inte industrijobb utan sjukgymnast, miljöinspektör och ekonomichef.

Samtidigt är det inte hela bilden - de flesta av jobben utannonseras aldrig. Sedan ett år är arbetsgivarna inte längre tvungna att anmäla lediga jobb till Arbetsförmedlingen.

– Det gör att det är än viktigare att ha kontakter, säger Per-Erik Eriksson, som är verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".