Skogen överlever finanskrisen

Trots finanskris står sig skogmarkspriserna bra. Det slår en ny rapport fast i från LRF Konsult. Intresset att köpa skog är fortfarande starkt och det håller uppe priserna säger Stefan Adolfsson på LRF Konsult Skogsbyrån men han ser samtidigt att inte heller skogsmarkspriserna är helt förskonade från finanskrisen.

Nej inga större förändringar i priserna har skett men rapporten visar en nedgång med cirka 2 procent i Götaland under perioden oktober till december 2008.

Men ser man över en femårs period har priserna ökat med 80 procent säger Stefan Adolfsson och han tror inte heller att den lilla nergången helt beror på finanskrisen utan att det är ett naturligt resultat av just den starka prisökningen som har varit de senaste åren.

Per Larsson är egentligen mjölkbonde men äger 400 hektar skog utanför Limmared i Tranemo kommun som han gallrar och avverkar. Han ser positivt på en liten nedgång av priserna på skogsmark eftersom han då kan investera i mer skog för han tycker att skog är en bra investering för framtiden.

Sophia Herter
sophia.herter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".