Sjukhusutredningen

Hela processen bör granskas

Läkarföreningen i Södra Älvborg är mycket kritisk till Sjukhusledningens utredning som innebär nedläggningshot mot Skene lasarett. Sedan en löntagarkonsult granskat utredningen hävdar läkarföreningen att ledningens utredning är full med felaktigheter.

Sigvard Åkervall, är ordförande i läkarföreningen i Södra Älvsborg. Han menar att nu måste det göras kompletterande utredningar och en konsekvensutredning.

– Utredningen som sjukhusledningen gjort är mycket bristfällig och det vilar ett tungt ansvar på utredaren Christer Wettervik och på sjukhuschefen som inte kunnat analysera utredningen.

Sigvard Åkervall menar att den rapport som löntagarkonsulenten gjort pekar på så mycket felaktigheter att regiondirektören bör granska hela processen.

Efter löntagarkonsultens rapport som sågar sjukhusledningens utredning så är de fackliga företrädarna på Södra Älvsborgs sjukhus är starkt kritiska mot sjukhusledningens sparförslag.

Både Vårdförbundet och SKTF men att vården inte blir säker efter besparingharna och det saknas konsekvensbeskrivningar för vad som händer efter besparingarna.

Anna-Karin Davidsson, Vårdfacket och Camilla Ohlsson, Vårdfacket samt Lars Möllberg SKTF.  

Facken är mycket kritiska till att de ställdes utanför utredningen som sjukhusledningen tog fram. Lars Möllberg representerar SKTF.

Camila Ohlsson från Vårdförbundet upplever att personalen ser en verklighet som inte går ihop med det sjukhusledningen säger.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".