1 av 2
Marianne Udd. Foto Jenny Hellström
2 av 2
Borås

Sparförslag: Inga vikarier på SÄS

Personalen på sjukhuset i Borås kan tvingas börja sina semestrar redan i början av juni, för att kunna täcka upp för varandra. Sjukhuset vill slippa ta in vikarier och på så sätt spara pengar. Ett mycket dåligt förslag, tycker facket.

Besparingarna på SÄS fortsätter. Just nu utreds ett förslag som innebär att man inte ska ta in några semestervikarier. I stället ska den befintliga personalen täcka upp för varandra under sommaren. Det innebär att vissa av de anställda måste börja sin semester redan i början av juni.

Facket, både Kommunal och Vårdförbundet, har reagerat mycket negativt på förslaget - kritiken gäller framför allt att många går på så tidig semester att de inte får någon ledighet tillsammans med sina familjer.

Annan kritik gäller att det kommer att slita extra mycket på personalen att gå med låg bemanning under tolv veckor istället för åtta, som tidigare.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".