1 av 2
Foto: Scanpix.
2 av 2
Mark

Jagade utan tillstånd i sju år - slipper åtal

I sju år jagade en kommunal chef utan tillstånd på golfbanan i Mark.

Trots det har polisen lagt ned utredningen eftersom en av jägarna blivit dement.

Det är nu ett drygt år sedan som Radio Sjuhärad avslöjade den olagliga jakten på golfbanan i Kinna.
I sju år har jaktlaget som arrenderar marken jagat utan tillstånd från polisen. Golfbanan ligger så nära tätorten att det krävs tillstånd från polisen för att jaga där.

Det var bara under det första halvåret som jaktlaget hade det erfoderliga tillståndet, men jakten fortsatte ändå varje höst.

Inslagen i radio ledde till att polisen i Mark inledde en utredning om brott mot ordningslagen. I höstas lades dock utredningen ned på grund av - demens.

Den polis som utrett jakten anser att den av jägarna som stod på det första och enda tillståndet är för dement för att förstå att tillståndet behövde sökas på nytt.

Utredaren vill inte ställa upp på en intervju men säger på telefon att brott inte kan styrkas och då måste utredningen läggas ned.

Inte heller de övriga i jaktlaget, däribland en hög kommunal chef i Marks kommun, förstod att tillståndet måste sökas på nytt. Det är vad han har sagt till polisen, och det är vad polisen också anger som en anledning att lägga ned utredningen.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@.sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".