Foto: SR Sjuhärad.
Borås

Royal Thaimordet tas upp igen - friad begärs häktad i sin frånvaro

Den 18-åring som tidigare friats för mordet inne på restaurang Royal Thai i Borås begärs nu återigen häktad - in sin frånvaro.

De senaste uppgifterna säger att han befinner sig i Malaysia.

Det var i april 2007 som en 35-årig man mördades inne på restaurang Royal Thai i Borås. Mannen hade dödats med en kniv, och hade också sparkats och slagits i huvudet.

Misstankarna riktades mot en då 16-årig pojke som var arbetskamrat med den mördade, båda illegala arbetare på restaurangen.

Pojken nekade till brottet, och förklarade att det hela var ett rånmord där två maskerade män kommit in i restaurangen och dödat 35-åringen.

Tingsrätten valde att fria tonåringen eftersom de inte tyckte att det var rimligt att tro att en 16-åring kunde vara så brutal och kall att han först dödade mannen och sedan iscensatte ett rånarscenario.

Mannen friades av Borås Tingsrätt, men nu vill Hovrätten ta upp fallet igen.

Efter domen åkte dock pojken tillbaka till sitt hemland Malaysia, och polisen vet idag inte var han finns.

Nu börjar arbetet med att återfinna honom för att ställa honom inför rätta igen. Kammaråklagare Patrik Tilly utgår från att pojken blir internationellt efterlyst inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".