Karin Westerberg och Viktorija Röjwall. Foto Sara Kvist
Borås

Lockades av textilhögskolan

Intresset för öppet hus på textilhögskolan i Borås i helgen är ovanligt stort, mellan 5 och 700 personer kommer under helgen att ta sig en titt på lokalerna och passa på att prata med studenter.

I år verkar det komma fler än vanligt på öppet hus på textilhögskolan i Borås. En anledning kan vara lågkonjunkturen tror Agneta Nordlund Andersson som är projektledare för samverkan på textilhögskolan.

- Fler kanske funderar på att läsa, säger hon.

Under öppet hus hålls presentationer av utbildningarna, och det görs rundvandrlingar för att visa verkstadsmiljöerna, Agneta Nordlund Andersson som är projektledare på textilhögskolan menar att det är viktigt att visa upp hur praktisk utbildningen är.

En av de intresserade är Viktorija Röjwall från Stockholm, just nu läser hon en utbildning i textildesign i Skara och hoppas på att sedan kanske komma vidare till utbildning i Borås.

- Man vill veta vad de vill ha för intagningsprover, vilka kunskaper som krävs, så vi ska prata lite med lärare och elever. Nu är det öppet hus överallt, vi var ju på HDK igår, så nu passar man på, säger Viktorija Röjwall.

Sara Kvist

sara.kvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista