1 av 2
Roland Andersson
2 av 2
Skene lasarett

Inga löften om pengar till Skene lasarett

Det finns en bred politisk enighet om att inte stänga Skene lasarett. Men de extra pengar som sjukhusstyrelsen på Södra Älvsborgs sjukhus hoppas på vill inte regionpolitiker ge något löfte om.

- Jag kan inte säga att det kommer att bli mer pengar från regionstyrelsens, först vill jag se hur den föreslagna lösningen ser ut och vilka ekonomiska konsekvenser det kommer att få, säger Roland Andersson (S) ordförande i regionsstyrelsen i Västra Götaland.

Det finns ett förslag som innebär mindre nedskärningar i Skene. Men vad det kostar eller vad det får för andra konsekvenser inom SÄS är det ingen som vet. Några löften om mer pengar finns i alla fall inte. Men trots det så välkomnar ändå Roland Andersson förslaget.

- Jag tror inte att det är lösningen att stänga Skene lasarett. Och det tycker varken politikerna eller invånarna i området, säger Roland Andersson.

                                                                Jan-Åke Thorell
                                                            jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista