Benny Benniesson. Foto: Jenny Hellström
Svenljunga

Väktare försökte stoppa rånarna

Uttagsautomaten vid Swedbank i Svenljunga utsattes tidigt på onsdagsmorgonen för ett stöldförsök. En misstänkt flyktbil är hittad. Tjuvarna försökte köra över väktaren Benny Benniesson som kom till platsen.


Ett stort hål i väggen, en utsliten automat och glassplitter långt ut på gatan - det är resultatet stöldförsöket tidigt i morse mot Swedbanks uttagsautomat i Svenljunga.

Tjuvar drog ut hela automaten med hjälp av en stulen traktor och försökte sedan ta loss penningkassetterna från baksidan.
Troligen misslyckades man dock att få med sig några pengar.

Väktaren Benny Benniesson som bodde i närheten kom till platsen och tjuvarna försökte då köra på väktaren med traktorn. Benny Benniesson fick kasta sig undan och klarade sig utan skador.

- Det blev en ganska livlig början på dagen. Jag hann inte tänka så mycket utan blev mest förbannad, säger Benny Benniesson.

Han såg sedan tjuvarna lämna platsen i två bilar, bland annat en mörk BMW.

Polisen betecknar det som ett mordförsök, och skall göra en teknisk undersökning av platsen.

En av bilarna som Swedbanktjuvarna i Svenljunga flydde i imorse har återfunnits i skogen fem kilometer från Svenljunga i riktning mot Kinna. Mannen som körde bilen har troligtvis dumpat den där och sen blivit upplockad av de andra tjuvarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista