Mark

Turistchef stannar kvar

Turistchefen blir kvar i Marks kommun men får utökade uppgifter för att utveckla kommunen. Samtidigt ska ytterligare en kommuntvecklare anställas i kommunen.

Det betyder att kommunens företagare fick nej till att ha turistfrågor i den egna organisationen MINAB, Marks ide- och näringslivsråd.

Kommunen vill dock ha en dialog med MINAB i de här frågorna. 
- Vi är öppna för diskussion säger Pelle Pellby (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Mark.

Diskussionen i kommunen har förts på flera plan. Dels har man diskuterat att göra om turistchefen till en kommunutvecklare. Dels lägga ner tjänsten som landsbygdsutvecklare och göra om det till en kommunutvecklare, således skulle man få två kommunutvecklare.

Nu behåller man namnet turistchef men gör om tjänsten till en kommuntvecklartjänst. MINAB, en sammanslutning av företagare i Mark har redan ett avtal med Marks kommun att sköta näringslivsservicen åt Marks kommun. Man har nu också fört fram önskemål att ta över turistfrågor från kommunen.

- Vill MINAB vill ha mer ansvar för kommunens turistverksamhet så är vi öppna för det, säger Pelle Pellby (S), kommunstyrelsens ordförande i Mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista