Kinna

Lounges tillstånd hotat - igen

Det känns tufft, men förhoppningen är att det kommer att lösa sig - det säger Hanna Andersson, ägare till utestället Lounge i Kinna som återigen hotas av indraget alkoholtillstånd.

Hanna Andersson är hoppfull. Hon tror att det kommer lösa sig. Vid årskiftet sålde hon sin andra krog och kommer att skjuta till pengar därifrån, säger hon.
270 000 kronor är skulden på, och den måste vara betald senast den 17 februari. Annars får krogen inte behålla sitt alkoholtillstånd. Att det har blivit så här beror på att krogbranschen är en tuff bransch.

Det var i december förra året som krogen fick en varning från socialnämnden i Mark, men fick trots det behålla alkoholtillståndet. Delar av skulderna reglerades men nu har man hamnat efter igen. Och för verksamheten är det en nödvändighet att kunna servera alkohol till krog- och matgäster.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista