Ny köpare av Beve

Framtiden ser ljusare ut för Beve Electronics efter det att förhandlingarna avbröts med företaget Partnertech förra veckan. Detta efter att företaget Note AB tar över verksamheten.
Efter de avbrutna förhandlingarna med Partnertech verkar det istället bli det norrtäljebaserade företaget Note AB som tar över Beve Electronics verksamhet i Borås. Detta enligt den avsiktsförklaring som är skriven mellan Beves kanadensiska ägare Mitec och Note AB. I början av augusti skall Note AB sammanträffa och dra upp riktlinjer och slutföra affären med Mitec. Anledningen till att Mitec nu gör sig av med Beve är den likviditetskris som drabbade företaget när expantionen var alltför stor på kort tid. Note vill inte säga mycket mer om köpet än att man kan omvandla företaget till ett teknikcentrum med inriktning mot microvågstekniken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista