1 av 2
Veikko Villikka, Kinna sorterar. Foto: Jenny Hellström
2 av 2
Återvinningsstationerna

Dålig tömning skapar nedskräpning

Dålig tömning vid återvinnings-
stationerna förklarar en del av nedskräpningen. I Mark har kommunens miljökontor gått igenom kommunens återvinningsstationer och de flesta fick underkänt.

Tidigare i veckan berättade vi att många återvinningsstationer i länet sköts dåligt,

Nästan hälften av de 250 som kontrollerades var skräpiga eller till och med mycket nedskräpade. Det i sin tur får folk att slänga saker huller om buller, tror kinnabon Veikko Villikka:

- En del av orsaken är att stationerna sköts lite dåligt, de töms bl a för sällan. Det gör att folk slarvar lite mer, det säger kinnabon Veikko Villikka.

Nedskräpade, stökiga och otydliga och svårlästa skyltar - nej, det var ingen munter läsning för Förpacknings- och tidningsinsamlingen, när Marks kommun sammanfattar läget på återvinningsstationerna. Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen som sköter återvinningsstationerna men som vi berättade tidigare i veckan så sköts många av dem dåligt. Nästa hälften av de 250 kontrollerade återvinningsstationerna i Västra Götaland var skräpiga eller till och med mycket nedskräpade.

Efter kommunens inspektion har det blivit bättre - men vissa containrar töms för sällan. Det tycker kinnabon Veikko Villikka som ofta lämnar skräp på stationen vid Kinnaström.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista