Ulricehamn

Precomp i nödåtgärd mot bilkrisen

Precomp Solutions med 90 anställda i Ulricehamn har i dag tagit till nödåtgärder för att klara sig förbi krisen i fordonsindustrin. Det innebär att företaget tillsammans med sin bank, Almi Väst och ägarna säkerställer företagets likviditet och kapital de närmaste månaderna.

Idag begärde Precomp Solutions så kallad företagsrekonstruktion.

- Vi tror på företaget och tror att vi kan komma stärkta ur det här om vi klarar de närmaste månadernas svårigheter, säger Stefan Inhammar, vice VD för Precomp.

Företaget gör precisionskomponenter och 85 procent av produktionen går till fordonsindustrin. Företaget har i dag 90 anställda i Ulricehamn och 30 i Bulgarien.

Banken och Almi Väst har beslutat att hjälpa företaget med att säkra pengar för att kunna klara kortsiktiga betalningar. Ägarna går in och gör en nyemmision vilket gör att aktiekapitalet blir större och företaget får in extra kapital.

- Vi hoppas på det här sättet att kunna komma ut stärkta ur den kris som just nu pågår hos fordonsindustrin. Klarar vi det närmaste halvåret så ska det här vara bra i det längre perspektivet, säger Stefan Inhammar.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista