Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Stenbocksskolan anmäld till skolverket

En familj från Ulricehamn har anmält Stenbocksskolan i Ulricehamn till skolverket. Föräldrarna till en högstadieflicka anser att skolledning och den före detta klassföreståndaren kränkt eleven och brutit mot skollagen som säger att skolan ska främja en elevs psykiska och sociala utveckling.
Vid ett utvecklingssamtal i sjunde klass framkom att det fanns problem med flickans skolgång, bland annat skolkade hon. Enligt anmälan sade klassföreståndaren vid samtalet att: det finns inget positivt att säga om henne och den dagen något positivt dyker upp så ringer jag. Enligt föräldrarna har lärare även gjort andra uttalanden om flickan, bland annat om hennes psykiska tillstånd, som föräldrarna ser som okunniga och kränkande. De anser att skolans åtgärder inte varit tillräckliga, och att de tillkommit alltför sent. Skolverket har efter samtal med rektorn beslutat att fortsätta utreda ärendet för att se om Ulricehamns kommun agerat i enlighet med skolförfattningarna. Skolverket begär bland annat information om vilka åtgärder som vidtagits och om personalen fått uppgift om att eleven känt sig kränkt. De vill också veta vilken information föräldrarna fått och hur flickans skolsituation ser ut nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".