Brandkåren i Vegby fick inget larm

Vid en ladugårdsbrand i Rånnaväg i helgen fick deltidsbrandkåren i Vegby inget larm. Vegbykårens mottagare var utslagen av åska och SOS Alarm använde sig inte av reservlarmet.
Istället blev brandkåren från Ulricehamn först på plats vid branden i Rånnaväg, men ladugården gick inte att rädda. Ulf Edholm, är ställföreträdande räddningschef vid räddningstjänsten i södra Älvsborg. Enligt honom hade det inte blivit någon annan utgång av branden i Rånnaväg även om Vegbybrandkåren hade kommit till platsen tidigare. Han säger också till Radio Sjuhärad att tekniska saker som just ett larm kan slås ut på grund av olika fel. Nu skall räddningstjänsten i södra Älvsborg kontakta SOS Alarm för att utreda varför inte reservlarmet användes så fort man upptäckte att det ordinarie larmet inte fungerade. Orsaken till branden är fortfarande okänd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".