1 av 2
Conny Hansson. Foto: Bo Thorin
2 av 2
Borås

Motoralliansen trotsar miljökontor

Borås Motorallians har än en gång anmälts för att man kört regelvidrigt på Gäddereds motorstadion söder om Borås. Ledare den här gången var Conny Hansson som medger att ungdomarna körde trots Miljökontorets uttryckliga förbud ett par dagar tidigare.

Borås Motorallians har än en gång anmälts för att man kört regelvidrigt på Gäddereds motorstadion söder om Borås. Ledare den här gången var Conny Hansson som medger att ungdomarna körde trots Miljökontorets uttryckliga förbud ett par dagar tidigare:

- Jag anser att vi har rätt att köra, inget i svensk lag förbjuder oss att köra på fruset vatten. Det säger Conny Hansson, Borås Motorallians.

Men i det här fallet ligger den frusna Gäddesjön på motorstadions område. Å enligt Conny Hansson uppstod då situationen att det hade varit lagligt att åka på en sjö ute i skogen, men olagligt på sjön vid motorstadion. Orimligt, säger han.

Motoralliansen har tidigare dömts till vite men då för att man kört på fel tider. Nu kan det vara dags igen.

- Vi anser ändå att vi åkte på rätt tider, säger Conny Hansson.

Bo Thorin
033 - 17 75 62
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".