Borås

Hemtjänsten: "Vi tål konkurrens"

Hemtjänsten i Borås räds inte konkurrens. Istället tänker man visa att den kommunala hemtjänsten både är bättre och tryggare.

Nyheterna igår:

Hemtjänsttagare i Borås ska kunna välja om de vill ha privat eller kommunal hemtjänst. Det betyder alltså att gamla ska kunna välja bort den kommunala hemtjänsten som finns idag.

Emelie Svensson jobbar på hemtjänsten Kypegläntan i Borås, där man INTE är orolig för att bli bortvald av kunden.

– Vi får visa att vi är så bra att dom inte väljer bort oss, säger Emelie Svensson som jobbar på hemtjänsten Kypegläntan i Borås.

I måndags tog kommunstyrelsen beslutet att erbjuda åldringar i Borås privat hemtjänst. Det betyder att hemtjänsttagarna kan välja privata vårdföretag istället för den kommunala hemtjänsten.

På hemtjänsten Kypegläntan i Borås välkomnar man konkurrensen och ser det bara som en sporre till att jobba ännu bättre. Låt de äldre bestämma själva, är den gemensamma åsikten.

Raza Siva har jobbat på hemtjänsten Kypegläntan i sex år och han kan tänka sig att byta arbetsgivare om det inte kommer funka med konkurrensen.

Men Emelie Svensson vet i alla fall hur hon skulle vilja ha det när hon blir gammal

– Jag tycker det kommunala är bättre, det är mycket tryggare .

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".