MARK

Stora vattenläckor svårfunna

Två stora vattenläckor i Mark gäckar nu det tekniska kontoret. I en vecka har 200 kubikmeter vatten läckt ut i Kinna och lika mycket i Fritsla.

Fortfarande vet man inte exakt var läckorna finns, trots ett idogt sökande.

Marie Lundberg är ansvarig för driften av vattenproduktionen i Mark. Hon menar att det blir problem om man inte hittar läckan.

- Det är upp mot 500 liter i minuten som rinner ut. Det är mycket men vi hittar inte läckan, säger Marie Lundberg.

Hon är ansvarig för vattenproduktionen i Mark. Så fort man hittat läckan i Kinna fortsätter man att söka efter den andra stora läckan i Fritsla.  

Letar svårfunnen läcka
Ingemar Franzén och hans kollega Rickard Salomonsson har ett riktigt detektivarbete. Det ärdom gör det sk läcksöket. Man åker runt och stänger av ventiler och lyssnar.

Man har ringat in var läckan finns.

- Den i Kinna finns någonstan från Kinna centrum ner mot Kinnaström, säger Marie.

Någonstan från Kinna centrum till ner mot Kinnaström ska läggan i Kinna ligga.

Tjälen gör dock att vattnet inte går upppå ytan utan söker sig andra vägar. Mycket går ut på att lyssna men man har också avancerade apparater som med signalers hjälp och sändarutrustning lokaliserar läckan. Men det är många avsnitt som ska sökas igenom.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".