Ingen extrabuss insatt, ungdomar kvarlämnade

Mellan 15 och 20 ungdomar från Borås blev kvar på bussterminalen i Göteborg i lördags natt. Många hade varit på Kalasturnén och fick inte plats på sista bussen hem. Ingen extrabuss sattes in. Samma sak hände förra sommaren när det var Kalaskonsert i Göteborg. Pernilla Melander är presschef på SJ säger att SJ upptäckte problemet för sent då allt hände fort och kvickt.
Inte heller den här sommaren lyckades SJ få med alla passagerare på sista bussen från Göteborg till Borås. Trots att man borde ha vetat om att Kalasturnen i Göteborg förde med sig extra passagerare. Men när det var dags för sista bussen att gå blev mellan 15 och 20 ungdomar från Borås lämnade kvar på Nils Ericssonsterminalen i Göteborg. - Vad jag förstår är det många som vill åka med oss under sommaren. Nästa vecka skall vi se över om fler bussar behövs på sträckan. Och nästa helg kommer vi att sätta in en extrabuss på sträckan, säger Pernilla Melander som är presschef på SJ. SJ sköter sträckan mellan Göteborg och Borås, men det är till Västtrafik man ska vända sig med klagomål och ersättning enligt resegrantin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".