Stal cigaretter för 60 000

En 42-årig man dömdes igår vid Borås Tingsrätt för att ha stulit cigaretter från en matbutik i Ulricehamn till ett värde av cirka 60 000 kronor.
Det var en natt i slutet av juni i år som 42-åringen krossade några fönsterrutor och bröt sig in i en livsmedelsbutik i centrala Ulricehamn. En övervakningskamera inne i butiken spelade in när mannen kröp igenom rutan tre gånger, och varje gång återvände mannen med en svart säck som var fylld med något. Under morgonen hittade polisen mannen och en bil på vägen mellan Ulricehamn och Tranemo. Ett litet stycke ifrån bilen hittades också senare under dagen två säckar med 1000 paket cigaretter. Men enligt livsmedelsbutiken bör mannen ha tagit fler paket än så. 42-åringen hade en glasbit på sin sko som kom ifrån rutorna på livsmedelsbutiken. Men själv säger han att han inte känner till något om stölden. Mannen dömdes till tre månaders fängelse för stöld. Han ska också betala skadestånd till butiken för de cigarettpaket som inte har återfunnits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".