Drabbade resenärer får ersättning

Nu kommer Västtrafik ersätta dom 15 och 20 ungdomar från Borås, som inte kom med sista bussen hem i lördags kväll. Mikael Olsson, vd för Västtrafik Sjuhärad, är inte glad över det inträffade.
Som Radio Sjuhärad kunde berätta igår så blev mellan 15 och 20 ungdomar från Borås kvar på bussterminalen i Göteborg i lördags natt. Sista bussen hem var fullsatt och ingen extrabuss sattes in. Att det inte sattes in någon extrabuss i lördags natt beror på att man inte lyckades få tag på någon chaufför. En taxiresa vid den tiden mellan Göteborg och Borås kostar ungefär 900 kronor. Ersättningen enligt resegarantin är 200 kronor per person, och meningen är att man ska dela taxi. Men än så länge gäller bolagets resegaranti bara inom Göteborg, men kommer att börja gälla i hela området senare i år. Mikael Olsson säger att de som tar kontakt med Västtrafik kommer att få ersättning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".