Rättegången om Blidsbergsmordet inleddes idag

Den mordmisstänkte 46-åringen satt stilla och stirrade rakt fram under större delen av förmiddagens rättegång. Men när polisens video från brottsplatsen och ett kort förhör med de två av parets barn som befann sig i huset den natten visades tittade han till på teven.
Idag på förmiddagen inleddes rättegången mot den man som står åtalad vid Borås tingsrätt, misstänkt för att ha skjutit sin sambo i Blidsberg den 18:e maj i år. Enligt mannen var det första skottet mot sambon en ren olyckshändelse och det andra skottet ämnat för honom själv. Åklagaren ägnade större delen av förmiddagen åt att gå igenom den tekniska bevisningen. Han visade upp det avsågade hagelgeväret för rätten och berättade hur bråket mellan paret börjat redan tidigare på kvällen när de var på ett bröllop. Svartsjukegrälet fortsatt i köket hemma och slutade med att 46-åringen hämtade geväret i sin bil. I polisens rekonstruktionsvideo påstod han att kvinnan hade tagit tag i bössan och tryckt eller dragit i den så att hanen spänts och ett skott kunnat avlossas. Efter det första skottet minns han inte vad som hände. Mannen är också åtalad för grovt vapenbrott och olovlig försäljning av alkohol. Det är brott som han erkänner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".