Sjuhärad

Delar ut bidrag trots kristider

Trots den ekonomiska krisen i världen kommer Sparbanksstiftelsen Sjuhärad i vår att fortsätta att ge bidrag i Sjuhärad, bland annat till idrott och kultur.

Swedbank Sjuhärad gick bra även förra året, och kommer att dela ut miljoner i bidrag även i år.

Matts Liljegren är vice ordförande i stiftelsens styrelse och han berättar att man kommer att dela ut miljoner i bidrag, men hur många miljoner vågar han inte svara på.

Sparbanksstiftelsen Skåne, som är näst störst av de elva sparbanksstiftelser som tillsammans äger 20 procent av aktierna i Swedbank, meddelade i veckan att man stoppar alla utdelningar till forskningen och idrotten, till följd av den ekonomiska krisen och börsfallet för bankaktier.

Men Sparbanksstiftelsen Sjuhärad påverkas inte. Till skillnad från många andra stiftelser har man en direkt koppling till banken - som hälftenägare - och får också halva utdelningen, om det går bra och det har det gjort.

– Att det kommer bli utdelning är helt klart, banken har gått ganska bra och vi har inga stora utlandslån så även i år kommer den här banken att ge vinst, säger Mats Liljegren.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".