Barney Fyman som föreläste på Högskolan i Borås Foto: Mina Benaissa
Borås

Yuppiejurist bete för studenter

Med hjälp av bland annat en jurist med ett förflutet från yuppieeran på Wallstreet under 80-talet ska Högskolan i Borås försöka locka till sig nytt studentunderlag.

Under torsdagen befann sig 400 gymansielever Högskolan i Borås för att delta i olika aktiviteter.

En av de mest välbesöka föreläsningarna står boråsjuristen och läraren Barney Fyman, med ett förflutet på Wallstreet i New York.

– Jag tycker det är lika spännande att jobba som advokat i Borås som det är att arbeta i New York, säger Barney Fyman.

Med föreläsningarn som Barney Fyman vill Högskolan i Borås ge en annorlunda ingång till sina utbildningar och kurser - bjuda mer på detaljer - dataspel som problemlösning och poetry slam för de som är intrsserade av pedagogik.

Några hundra gymansielever från Borås och Tranemo fanns där under dagen. Sofia Berg, Anja Drejer och Matilda Lindahl lyssnade Barbey Fymans föreläsning och alla tre tänker har redan siktet inställt på att plugga vidare efter ett sabbatsår först säger de.

Men tanken med informationsdagen berättar Belma Kratovic informatör vid Högskolan i Borås är att genom workshops och ämensinriktade föreläsningar locka till sig studenter som inte annars är van vid högskolevärlden.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".