Bill Matson, internationella simförbundet och Ulrik Nilsson, kommunalråd. Foto: Borås stad.
Borås

Första spadtaget för nya badet

På torsdagen startade bygget av den nya simarenan på Alideberg i Borås.
Arenan ska vara klar och invigas i samband med veteran-VM i vattenpolo i Borås sommaren 2010.

Första kappsimningen på nya Alidebergsbadet kommer att stå mellan kommunalråden Ulrik Nilsson och Ulf Olsson. Det lovade herrarna på torsdagen när första spadtaget togs för bygget av den nya simhallen på Alideberg.

60 miljoner lägger kommunen på en arena av internationell standard, och den kommer att invigas i och med Masters-VM i vattenpolo i Borås sommaren 2010.

– När ekonomin tvärdyker och det blir dåligt med arbete för byggjobbare och annat är det ju naturligtvis en stor möjlighet att kunna få ett bra pris på en sån här anläggning och möjligheten att ändå ge jobb åt en bransch som just nu är hårt ansatt, säger Ulrik Nilsson.

Simbassängen får en längd av 50 meter och en bredd av 25 meter med plats för tio banor, varav åtta är tävlingsbanor. Arenan får en publikkapacitet på närmare 1 000 personer. I hallen  kommer också att finnas en undervisningsbassäng med måtten 16,5 gånger 6 meter.

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".