1 av 2
2 av 2
Svenljunga

Skog osäker räddning i Svenljunga

Svenljunga kommun vill avverka skog för att få in mer pengar för att klara kommunens ekonomiska kris. Men problemet är att priset för avverkad skog har rasat.

Johan Freij, affärsområdeschef för skogs- och lantbruk på Älvsborgs provinsbank, ger sina kunder rådet att inte avverka om man inte måste.

– Det beror på att virkespriserna har gått ner från redan låga nivåer. Det har väl nästan aldrig varit så negativa signaler inom den här sektorn också.

Eva Johansson, (C) kommunalråd i Svenljunga, säger att kommunen måste se över alla möjligheter för att kunna både spara och tjäna pengar. Planen är hugga för 1,7 miljoner kronor - en ökning med en halv miljon kronor mot ett normalt år.

– Vi har ju såpass allvarligt ekonomiskt läge att vi måste lägga allt under luppen. Vi har fått en rekommendation om att man kan göra så här. Det är inte desperat, utan en av många små åtgärder som vi tar till.

Se också:

Nicklas Malmberg
nicklas.malmberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".